Gnocchi Gratin
Gnocchi Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 348 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szczypiorku, pieprzu, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Pomidorowo-Bazyliowa Zapiekanka Gnocchi, Gnocchi Gratin z Gorgonzola Dolce, oraz Gnocchi Gratin z Gorgonzola Dolce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Dodaj mąkę, sól i pieprz na patelnię; gotuj 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo dodawać mleko i bulion, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia; gotować do zgęstnienia, stale mieszając.
Dodaj Gruyre, szczypiorek i boczek; mieszaj, aż będzie gładka.
Dodaj gnocchi; Wrzuć dobrze.
Wymieszać łyżką do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego sprayem do gotowania; posypać parmezanem.
Piec w 400 przez 20 minut lub do lekko rumiane.
Uwaga na wino: w przypadku kremowych potraw, jak to, Tekstura dania jest równie ważna jak smaki. Odpowiednio bogata i pełna biel, jak Chardonnay, dobrze pasuje do bogactwa Gruyre i bekonu. Spróbuj Mezzacorona Chardonnay Vigneti delle Dolomiti 2005 (8 USD), z północy Włoch. Oferuje jasne, świeże owoce i odrobinę maślanego smaku, które uzupełniają ser. - Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico]()
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.