Glühwein (Grzane Wino)
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański napój? Glühwein (grzane wino) może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. Mieszanka pomarańczy, cynamonu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niemieckie Grzane Wino (Glühwein), Grzane wino - nie mylić z winem pleśniowym, oraz Grzane Wino {Gorące Wino-Vin Chaud} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wino do średniego garnka.
Dodaj goździki, anyż, cynamon i jagody jałowca. Doprowadzić mieszaninę do delikatnego dusić na małym ogniu (nie pozwól mu się zagotować-wysokie ciepło uszkadza smak).
Tymczasem pomarańcze umyć (nie obierać) i pokroić w 1/4 cala. plastry. Zarezerwuj 6 największych plastrów i włóż Pozostałe plastry do wina.
Dodać brązowy cukier i mieszać do rozpuszczenia.
Dusić mieszaninę wina 10 minut. Przelej do izolowanego pojemnika lub chochli do kubków, pozostawiając przyprawy i pomarańcze.
Każdą porcję udekorować plasterkiem pomarańczy.
Dodać do przodu: do 2 dni, schłodzone (przed schłodzeniem odcedzić przyprawy; w przeciwnym razie staną się gorzkie). Podgrzej na małym ogniu (nie chcesz, aby się zagotował).