Glazurowane ciasto piernikowe to deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 103 fanów. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, wodę, krem z kamienia nazębnego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 45%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto z piernika glazurowanego klonem z kruszonką z owsa imbirowego, Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym, oraz Glazurowane Pączki Z Piernika.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350°. Smar i mąka 10 cali. karbowany Pan rury.
W dużej misce wymieszaj melasę, brązowy cukier, kawę, sok pomarańczowy, olej i wodę, aż się połączą. W małej misce ubij jajka z dużą prędkością 3-4 minuty lub do uzyskania gęstej i cytrynowej barwy. W innej misce wymieszaj pozostałe składniki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
3/4 łyżeczki Melasy
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Skórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Piec 40-50 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie z wilgotnymi okruchami (nie przesadzaj). Ostudzić 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt, aby całkowicie ostygł.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat Masła
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto piernikowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.