Gelato Bar
Gelato Bar to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 6G białka, oraz 39g tłuszczu. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, chipsy z mlecznej czekolady, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, Gelato, oraz Gelato dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć śmietanę i miód w małym ciężkim rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę.
Odstawić, aż czekolada się rozpuści, około 2 minut, a następnie ubijać, aby połączyć. Sos lekko ostudzić, a następnie wlać do przezroczystej szklanej miseczki lub małego dzbanka. (Sos można zrobić 1 tydzień wcześniej. Ostudzić całkowicie, następnie przykryć i schłodzić.) W razie potrzeby ponownie podgrzać sos w kuchence mikrofalowej.
Aby ubić bitą śmietanę: za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę i cukier w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Przełożyć bitą śmietanę do miski. (Bitą śmietanę można przygotować 2 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Umieść każdą polewę w oddzielnej misce do serwowania. Łyżka lodów lub lodów do misek deserowych i skropić sosem z mlecznej czekolady. Pozwól gościom posypać pożądanymi dodatkami na lodach. Top z bitą śmietaną i wiśniami, w razie potrzeby.