Gdyby mieli to w Alamo, wygralibyśmy!"Texas Chili

Gdyby mieli to w Alamo, wygralibyśmy!"Texas Chili może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 542 kalorie, 34g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. 46 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka cebuli, papryka jalapeno, gruboziarnistej mielonej wołowiny chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj 5th Annual Chili Contest: wpis # 1-Texas-Style Chili, Chimichangan Alamo, oraz Piernikowe Ciasteczko Alamo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić kapiące boczek w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż będą przezroczyste.
Połącz wołowinę z czosnkiem, mielonym chile, chili w proszku i kminkiem.
Dodać to mięso i przyprawy do cebuli w garnku. Rozbić każde mięso, które skleja się podczas gotowania, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut, aż mięso będzie równomiernie rumiane (bardzo rumiane, nie tylko szare).
Posypać węgierską papryką i oregano.
Wlać sos pomidorowy, pastę pomidorową, wodę, sól, natkę pietruszki i jalapeno. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 1 godzinę. Uwaga: prawdziwi Teksańczycy nie dodają fasoli do swojego chili, ale mój mąż je uwielbia, więc jest to punkt, w którym możesz dodać tyle puszek odsączonych i opłukanych fasoli pinto, ile chcesz (dodaję 2 puszki, ale shhhhhh nie mów mojemu tacie!!!).
Podczas gotowania można wycisnąć jalapeno jak zmiękcza na boki garnka, aby zwolnić więcej ciepła w razie potrzeby.
Wymieszać z masą harina i gotować mieszając przez 30 minut dłużej lub do uzyskania pożądanej konsystencji. Smak i dostosować przyprawy.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło.
![]()