Gdyby mieli to w Alamo, wygralibyśmy!"Texas Chili
Gdyby mieli to w Alamo, wygralibyśmy!"Texas Chili może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 541 kalorii. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz cebulę, wodę, łagodny proszek chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Super Bowl. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to 5th Annual Chili Contest: wpis # 1-Texas-Style Chili, Chimichangan Alamo, oraz Piernikowe Ciasteczko Alamo.
Instrukcje
Roztopić kapiące boczek w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż będą przezroczyste.
Połącz wołowinę z czosnkiem, mielonym chile, chili w proszku i kminkiem.
Dodać to mięso i przyprawy do cebuli w garnku. Rozbić każde mięso, które skleja się podczas gotowania, mieszając od czasu do czasu, około 30 minut, aż mięso będzie równomiernie rumiane (bardzo rumiane, nie tylko szare).
Posypać węgierską papryką i oregano.
Wlać sos pomidorowy, pastę pomidorową, wodę, sól, natkę pietruszki i jalapeno. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 1 godzinę. Uwaga: prawdziwi Teksańczycy nie dodają fasoli do swojego chili, ale mój mąż je uwielbia, więc jest to punkt, w którym możesz dodać tyle puszek odsączonych i opłukanych fasoli pinto, ile chcesz (dodaję 2 puszki, ale shhhhhh nie mów mojemu tacie!!!).
Podczas gotowania można wycisnąć jalapeno jak zmiękcza na boki garnka, aby zwolnić więcej ciepła w razie potrzeby.
Wymieszać z masą harina i gotować mieszając przez 30 minut dłużej lub do uzyskania pożądanej konsystencji. Smak i dostosować przyprawy.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło.
![Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.]()
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.
Casteller Cava Rosé is a delicious sparkling wine made in the traditional method, with a second fermentation in the bottle. Aged for 12 months on the lees before release, it consistently delivers premium flavors.This vivacious, tangy Cava will pair well with most any tapas, in addition to fresh fruit, berry tarts and soft, creamy cheeses. It has more than enough style and substance to be an excellent aperitif all on its own.