Garlicky Oblane Krewetki
Garlicky oblane krewetki jest a bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pomidor, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynowany łosoś Szkocki oblany szkocką Whisky, Garlicky krewetki z oliwą z oliwek, oraz Garlicky Linguine i krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 3 ćwiartki wody i szczyptę soli do wrzenia na dużym ogniu w rondlu.
Dodać krewetki, obniżyć ciepło do średniego, i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Odcedzić krewetki i schłodzić do temperatury pokojowej.
Połącz pomidor, paprykę, szalotkę, czosnek, posiekaną bazylię, sok z cytryny, olej, sól i czarny pieprz w misce z metalową łyżką.
Dodaj schłodzone krewetki, wrzucić dobrze, i marynować w lodówce przez 4 do 6 godzin. (Jak marynować krewetki, stają się bardziej garlicky.)
Krewetki odsączyć, posolić z dodatkiem soli i czarnego pieprzu i ułożyć w płaskim koszu lub na czarnej prostokątnej lub okrągłej tacy do serwowania.
Na środku talerza ułożyć całe liście bazylii i podawać z imbirowym dipem jogurtowym.
Połączyć jogurt, sok z cytryny, imbir i czosnek w misce.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Ubij dobrze, aż mieszanina będzie gładka.
Miejsce w małej misce i służyć z Garlicky oblane krewetki.
Przegrzebki morskie można zastąpić krewetkami.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu. Sear przegrzebki przez 1 do 2 minut z każdej strony, aż będą złotobrązowe i nieprzezroczyste w środku, gdy testowane z końcówką noża.
Pokrój je w ćwiartki i postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi przepisu na krewetki.Przybory kuchenne: nóż szefa kuchni, średni rondel, durszlak, duża miska szklana lub ze stali nierdzewnej, młynek do pieprzu, metalowa łyżka. Do dipów: mała miska, trzepaczka
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Greenberg Published by Broadway Books.Renomowane lokale gastronomiczne Abigail Kirsch znajdują się na Manhattanie i w hrabstwie Westchester oraz w nowojorskim Ogrodzie Botanicznym. Kształcona w Culinary Institute of America i Le Cordon Bleu, jest byłą przewodniczącą nowojorskiego I Międzynarodowego oddziału Les Dames d ' Escoffier. Susan M. Greenberg, jej szwagierka, jest profesjonalnym niezależnym pisarzem. Kirsch mieszka w Pound Ridge w Nowym Jorku, a Greenberg mieszka w Stamford w Connecticut. Razem napisali też pierwszą książkę kucharską dla Pary Młodej
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.