Garlicky oblane krewetki jest a bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pomidor, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynowany łosoś Szkocki oblany szkocką Whisky, Garlicky krewetki z oliwą z oliwek, oraz Garlicky Linguine i krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Krewetki
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
2
Przynieś 3 ćwiartki wody i szczyptę soli do wrzenia na dużym ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać krewetki, obniżyć ciepło do średniego, i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
4
Odcedzić krewetki i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
5
Marynata
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
6
Połącz pomidor, paprykę, szalotkę, czosnek, posiekaną bazylię, sok z cytryny, olej, sól i czarny pieprz w misce z metalową łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Papryka
Sok Z Cytryny
Szalotka
Czosnek
Pomidor
Bazylia
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj schłodzone krewetki, wrzucić dobrze, i marynować w lodówce przez 4 do 6 godzin. (Jak marynować krewetki, stają się bardziej garlicky.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
8
Krewetki odsączyć, posolić z dodatkiem soli i czarnego pieprzu i ułożyć w płaskim koszu lub na czarnej prostokątnej lub okrągłej tacy do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Krewetki
9
Na środku talerza ułożyć całe liście bazylii i podawać z imbirowym dipem jogurtowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazylia
Dip Jogurtowy
Imbir
10
Imbirowy Dip Jogurtowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Dip Jogurtowy
Imbir
11
Połączyć jogurt, sok z cytryny, imbir i czosnek w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Czosnek
Imbir
Jogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
13
Ubij dobrze, aż mieszanina będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
14
Miejsce w małej misce i służyć z Garlicky oblane krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Przegrzebki morskie można zastąpić krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przegrzebki
Krewetki
2
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu. Sear przegrzebki przez 1 do 2 minut z każdej strony, aż będą złotobrązowe i nieprzezroczyste w środku, gdy testowane z końcówką noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Przegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Nóż
3
Pokrój je w ćwiartki i postępuj zgodnie z instrukcjami dotyczącymi przepisu na krewetki.Przybory kuchenne: nóż szefa kuchni, średni rondel, durszlak, duża miska szklana lub ze stali nierdzewnej, młynek do pieprzu, metalowa łyżka. Do dipów: mała miska, trzepaczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Krewetki
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa Kuchni
Młynek Do Pieprzu
Durszlak
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Smak
5
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
6
Greenberg Published by Broadway Books.Renomowane lokale gastronomiczne Abigail Kirsch znajdują się na Manhattanie i w hrabstwie Westchester oraz w nowojorskim Ogrodzie Botanicznym. Kształcona w Culinary Institute of America i Le Cordon Bleu, jest byłą przewodniczącą nowojorskiego I Międzynarodowego oddziału Les Dames d ' Escoffier. Susan M. Greenberg, jej szwagierka, jest profesjonalnym niezależnym pisarzem. Kirsch mieszka w Pound Ridge w Nowym Jorku, a Greenberg mieszka w Stamford w Connecticut. Razem napisali też pierwszą książkę kucharską dla Pary Młodej
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.