Garlicky Grillowany kurczak, sałatka Portobello i Radicchio

Garlicky Grillowany kurczak, sałatka Portobello i Radicchio to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 59G białka, oraz 64G tłuszczu. Mieszanka kurczaka, grzyby portobello, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Przepis na sałatkę z grilla Portobello i Radicchio, Glazurowane kury kornwalijskie z Garlicky Radicchio, oraz GRILLOWANA SAŁATKA Z PORTOBELLO Z AWOKADO, LIMONKĄ I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Czosnek wyłożyć na deskę do krojenia i posypać około 1/2 łyżeczki soli. Używając boku dużego noża, powoli rozgnieść czosnek na pastę.
Włożyć pastę czosnkową do małej miseczki i zmiksować w 1/2 szklanki oliwy z oliwek, pietruszki i liści tymianku.
Połowę mieszanki zalać kurczakiem i doprawić solą i pieprzem. Odstawić kurczaka do marynowania podczas przygotowywania pozostałych składników do grillowania.
Rozgrzać grill do średniej wysokości.
Połowę pozostałej marynaty skropić do grzybów, a połowę na pokrojoną stronę radicchios. Doprawiamy solą i pieprzem i układamy na grillu na pośrednim ogniu. Grillować, aż grzyby i radicchio będą miękkie, około 10 do 15 minut; odstawić do ostygnięcia podczas gotowania kurczaka
Umieścić kurczaka na grillu i gotować przez około 15 do 20 minut na stronie, lub aż gotowane przez i soki uruchomić jasne. Odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Kurczaka pokroić na kawałki, grzyby pokroić w ćwiartki, a radicchio pokroić w kliny. Delikatnie wrzucić wszystko razem ze świeżą rukolą i dodatkową mżawką oliwy z oliwek.