Galetka Migdałowo-Gruszkowa

Galetka Migdałowo-Gruszkowa
Galette migdałowo-gruszkowa jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką cukier, proszek do pieczenia, gruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gruszka Migdałowa Galette, Gruszka, suszona-wiśnia i migdały Galette, oraz Gruszka Galette.

Instrukcje

1
Mąka impulsowa, cukier, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona w robocie kuchennym 30 sekund, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodać masło. Pulsuj, aż kawałki masła będą wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GrochGroch
3
Dodać maślankę i ekstrakt z migdałów; pulsować, aż ciasto po prostu się połączy. Uformuj ciasto na dysk, lekko posypując mąką. Przykryć folią lub papierem woskowym i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
MaślankaMaślanka
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
1
Ubij białko jaja i cukier cukierniczy w misce do uzyskania piany, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj migdały, masło i ekstrakt migdałowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
MigdałyMigdały
MasłoMasło
3
Trzepaczka. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Gruszki obieramy i rdzewiejemy, a następnie kroimy w plasterki o grubości około 1/4 cala; wrzucamy do miski z sokiem z cytryny i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Rozgrzać piekarnik do 204°. Lekko odkurzyć arkusz pergaminu z mąką; umieścić ciasto na wierzchu i lekko kurzu z mąką; top z innym arkuszem pergaminu i rozwałkować ciasto w okręgu o średnicy 12 cali. Oderwij górną warstwę pergaminu. Odwróć ciasto na blasze wyłożonej trzecim arkuszem pergaminu. Trim wokół krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż śmietanę na cieście, pozostawiając 1-calową granicę. Ułóż plasterki gruszki w koncentrycznych kręgach na kremie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
CiastoCiasto
GruszkaGruszka
3
Posypać cukrem i cynamonem. Zagnieść brzegi ciasta na gruszki, zagniatając ciasto, aby zamknąć końce gruszek. Równomiernie rozsypać kawałki masła nad nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MasłoMasło
CiastoCiasto
GruszkaGruszka
CukierCukier
4
Piec 20 do 25 minut lub do gruszki są miękkie i skorupa jest złoty. (Przykryj górną warstwą folii, jeśli zacznie się rozrastać.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Zdjąć; brzegi tarty przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Brojler na ciepło. Glazury góry gruszek pod brojlerów, o 6 cali od ciepła, 1 minutę lub do gruszek są złotobrązowe. Ostudzić na blasze do pieczenia 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
7
Przenieść (na pergaminie) do stojaka do całkowitego ostygnięcia. Pył z cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
8
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn