Galetka Migdałowo-Gruszkowa
Galette migdałowo-gruszkowa jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką cukier, proszek do pieczenia, gruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gruszka Migdałowa Galette, Gruszka, suszona-wiśnia i migdały Galette, oraz Gruszka Galette.
Instrukcje
Mąka impulsowa, cukier, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona w robocie kuchennym 30 sekund, aby połączyć.
Dodać masło. Pulsuj, aż kawałki masła będą wielkości grochu.
Dodać maślankę i ekstrakt z migdałów; pulsować, aż ciasto po prostu się połączy. Uformuj ciasto na dysk, lekko posypując mąką. Przykryć folią lub papierem woskowym i przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Ubij białko jaja i cukier cukierniczy w misce do uzyskania piany, około 1 minuty.
Dodaj migdały, masło i ekstrakt migdałowy.
Trzepaczka. Przechowywać w lodówce.
Gruszki obieramy i rdzewiejemy, a następnie kroimy w plasterki o grubości około 1/4 cala; wrzucamy do miski z sokiem z cytryny i skórką.
Rozgrzać piekarnik do 204°. Lekko odkurzyć arkusz pergaminu z mąką; umieścić ciasto na wierzchu i lekko kurzu z mąką; top z innym arkuszem pergaminu i rozwałkować ciasto w okręgu o średnicy 12 cali. Oderwij górną warstwę pergaminu. Odwróć ciasto na blasze wyłożonej trzecim arkuszem pergaminu. Trim wokół krawędzi ciasta.
Rozłóż śmietanę na cieście, pozostawiając 1-calową granicę. Ułóż plasterki gruszki w koncentrycznych kręgach na kremie.
Posypać cukrem i cynamonem. Zagnieść brzegi ciasta na gruszki, zagniatając ciasto, aby zamknąć końce gruszek. Równomiernie rozsypać kawałki masła nad nadzieniem.
Piec 20 do 25 minut lub do gruszki są miękkie i skorupa jest złoty. (Przykryj górną warstwą folii, jeśli zacznie się rozrastać.)
Zdjąć; brzegi tarty przykryć folią.
Brojler na ciepło. Glazury góry gruszek pod brojlerów, o 6 cali od ciepła, 1 minutę lub do gruszek są złotobrązowe. Ostudzić na blasze do pieczenia 5 minut.
Przenieść (na pergaminie) do stojaka do całkowitego ostygnięcia. Pył z cukrem cukierniczym.