Galaretka z żurawiną i klementynką

Galaretka z żurawiną i klementynką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj galaretki z żurawiną i klementyną. Jedna porcja zawiera 1560 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 12,07 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, klementynki, port i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Galaretka Klementynkowa, Galaretka Żurawinowa Jalapeno (Christmas Jelly), oraz Żurawinowy SOS Klementynkowy.

Instrukcje

1
Jagody i klementynki wrzucić do garnka i wlać 1 litr wody. Delikatnie podgrzewaj, często mieszając, przez 30 minut, aż jagody będą miękkie. Gdy mieszanina zmięknie, lekko zmiażdżyć, aby uwolnić cały sok z jagód. Możesz to zrobić z masherem do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Schłodzić mieszaninę, a następnie wrzucić ją do galaretki zawieszonej nad dużą miską lub do dużego plastikowego Sitka wyłożonego muślinem. Potrzebujesz plastikowego Sitka, ponieważ kwasowość w owocach wpłynie na wszystko, co metalowe. Pozostawić na noc, aby soki przebiegały przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Następnego dnia odmierz płyn. Powinieneś skończyć z 1,4 litrem. Jeśli masz mniej, uzupełnić mieszaninę wodą. Jeśli więcej, gotuj, aby odparować nadmiar. W międzyczasie wysterylizuj słoiki i włóż mały talerz do zamrażarki, aby ostygł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Wlewamy płyn na patelnię i dodajemy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Podgrzać do rozpuszczenia, następnie doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając wszelkie szumowiny, które unoszą się na powierzchnię, i pozostawić do gotowania przez około 20 minut. Użyj termometru cukrowego, aby zmierzyć temperaturę do 105 ° C lub po 15 minutach zacznij sprawdzać jej ustawienie, upuszczając mieszaninę na schłodzony talerz. Gdy będzie gotowy, mieszanina pojawi się ustawiona po naciśnięciu palca. Krople, które spływają z łyżki, będą również wyglądać syropowo. Odetnij resztki szumowiny i wymieszaj w porcie. Garnek do słoików, a następnie pozostawić do Ustawienia. Zostanie przez co najmniej rok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDipyPasty kanapkowe
Magazyn