Galaretka Winogronowa
Galaretka winogronowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 1568 kalorii. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok winogronowy, sproszkowane pektyny owocowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Galaretka winogronowa MCP, Galaretka Z Winogron Kardamonowych, oraz Grape Ape Jelly Shot.
Instrukcje
Wysterylizować i suche słoiki do galaretki i ustawić z boku. Lubię używać zmywarki. Nowe pokrywki są zalecane dla najlepszych rezultatów.
Połącz sok winogronowy i pektyny w dużym garnku na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i wymieszać jedną minutę przy walcowaniu wrzenia. Wymieszaj cukier przez kilka minut, aby całkowicie się rozpuścił.
Kadzi gorącą galaretkę do słoików, pozostawiając 1/2 cala miejsca na górze. Przetrzyj felgi słoików czystą suchą szmatką. Pokrywa z pokrywką i pierścieniem do uszczelnienia.
Odstawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej, a następnie schłodzić. Galaretka może potrwać do tygodnia. Po ustawieniu jest gotowy do serwowania. Przechowywać w lodówce do trzech tygodni, po ustawieniu. Jeśli konserwowanie do długotrwałego przechowywania, przetwarzaj w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut lub skontaktuj się z lokalnym biurem obsługi w celu uzyskania czasu przetwarzania w Twojej okolicy.