Fusilli ze szpinakiem i suszonym na słońcu Pesto pomidorowym
Fusilli ze szpinakiem i suszonym na słońcu pomidorowym Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 890 kalorii, 22g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.91 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 81%. Spróbuj Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe, Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles, oraz Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż złoty kolor, o 5 protokół; wyjąć z patelni. Lub grzać orzeszki piniowe w piekarniku 350 przez 5 do 10 minut.
W blenderze lub robocie kuchennym umieść 1/4 szklanki orzechów pinii, całe suszone pomidory, olej, wodę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Puree aż będzie gładkie.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować fusilli aż tylko gotowe, o 13 protokół.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić.
W dużej szklance lub miski ze stali nierdzewnej, wrzucić makaron z pozostałą 1/2 szklanki tosty orzeszki piniowe, 3/4 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu, pesto, posiekane suszone pomidory, szpinak, pomidorki cherry, i parmezan.
Dodać pół szklanki grubo posiekanych pestek czarnych oliwek do sałatki.
Rekomendacja wina: istnieje siedem różnych podstref w obszarze uprawy Chianti, wśród nich słynny Classico. Najlepszym wyborem do tego makaronu byłoby jednak Chianti z Rufiny, gdzie wina są bardziej wyraziste, z bardziej żywą owocowością.