Fusilli z pieczonym sosem pomidorowym
Fusilli z pieczonym sosem pomidorowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś 4 łyżeczki tymianku, ząbki czosnku, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Fusilli z Tunanem i sosem pomidorowym, Fusilli z sosem ogrodowo-pomidorowym", oraz Fusilli Bucati lunghi z pieczonym sosem z czerwonej papryki.
Instrukcje
Posmaruj galaretkę lub płytką patelnię z 1 łyżką oleju. Ułóż pomidory w jednej warstwie, pokrój boki w dół, na patelni. Pokruszony czosnek układamy wokół pomidorów; pomidory posypujemy tymiankiem i 1/4 łyżeczki soli.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut; odcedzić soki z patelni.
Pomidory wyjąć z patelni; lekko ostudzić. Wyrzucić sok i zmiażdżony czosnek. Pomidory obrać i grubo posiekać.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj posiekany czosnek i gotuj 2 minuty, często mieszając.
Dodaj pokrojone pomidory i bazylii, i gotować 3 protokół lub do dokładnie ogrzane. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodać makaron i wrzucić do herbu.
Posypać serem; w razie potrzeby udekorować gałązkami bazylii.