Frytki z kurczaka i karczocha z grzybami morelowymi

Frytki z kurczaka i karczocha z grzybami morelowymi
Frytki z kurczaka i karczocha z grzybami morelowymi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 437 kalorii, 29g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wodę, karczochy dla niemowląt, liść laurowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Frytki z kurczaka ze śmietaną i grzybami morelowymi, Frytki z kurczaka, kopru włoskiego i karczocha, oraz Potrawka z kurczaka z natką pietruszki i pieczarkami Kurkowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę wodą. Wycisnąć sok z 1 cytryny do wody; dodać połówki cytryny. Odrywaj zewnętrzne liście z 1 karczocha, aż pozostaną tylko bladozielone liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Cut top 3/4 cala od góry; wykończyć koniec łodygi.
3
Przeciąć na pół wzdłuż. Przetrzyj boki karczocha połową cytryny; przelej do miski z wodą cytrynową. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przynieś 6 szklanek wody, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki soli i liść laurowy, aby zagotować w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj połówki karczocha i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
6
Drenaż.
7
Roztopić masło z olejem w ciężkiej dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Dredge kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar. Kurczak gotować na złoty kolor, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
10
Dodaj grzyby, marchew, i szalotki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
12
Dodaj 1 łyżkę tymianku i czosnku; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
13
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
14
Dodać bulion i karczochy; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BulionBulion
15
Powrót kurczaka na patelnię, zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i gotować 20 protokół. Turn kurczaka, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Przełożyć kurczaka i warzywa na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
17
Crème fraîche ubić w sosie na patelni; doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Creme FraicheCreme Fraiche
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
18
Polać kurczaka sosem, posypać pozostałą 1 łyżką tymianku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TymianekTymianek
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn