Frytki z kurczaka i karczocha z grzybami morelowymi
Frytki z kurczaka i karczocha z grzybami morelowymi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 437 kalorii, 29g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wodę, karczochy dla niemowląt, liść laurowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Frytki z kurczaka ze śmietaną i grzybami morelowymi, Frytki z kurczaka, kopru włoskiego i karczocha, oraz Potrawka z kurczaka z natką pietruszki i pieczarkami Kurkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę wodą. Wycisnąć sok z 1 cytryny do wody; dodać połówki cytryny. Odrywaj zewnętrzne liście z 1 karczocha, aż pozostaną tylko bladozielone liście.
Cut top 3/4 cala od góry; wykończyć koniec łodygi.
Przeciąć na pół wzdłuż. Przetrzyj boki karczocha połową cytryny; przelej do miski z wodą cytrynową. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Przynieś 6 szklanek wody, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki soli i liść laurowy, aby zagotować w dużym rondlu.
Dodaj połówki karczocha i gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Roztopić masło z olejem w ciężkiej dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Dredge kurczaka w mące, wytrząsając nadmiar. Kurczak gotować na złoty kolor, o 4 minut na stronie.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj grzyby, marchew, i szalotki na patelni.
Posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 4 protokół.
Dodaj 1 łyżkę tymianku i czosnku; smażyć 1 minutę.
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Dodać bulion i karczochy; doprowadzić do wrzenia.
Powrót kurczaka na patelnię, zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i gotować 20 protokół. Turn kurczaka, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez, o 15 minut dłużej.
Przełożyć kurczaka i warzywa na półmisek.
Crème fraîche ubić w sosie na patelni; doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem, posypać pozostałą 1 łyżką tymianku i podawać.