Frytki Karnawałowe Weneckie (Frappe)
Weneckie placki karnawałowe (Frappe) mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 72 porcje z 36 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, jajka, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Carnival rice fritters, Pumpkin Pie Frappe / Pumpkin and Cream Frappe, oraz Tort Karnawałowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło lub skrócenie i cukier w dużej misce, aż puszyste. Beat in the egg and the brandy. Ubić w soli.
Dodać mąkę i ubić do wymieszania.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać, aż powstanie miękkie ciasto. Uformuj ciasto w kulkę. Ciasto podzielić na 4 równe kawałki. Uformuj kawałki ciasta w kulki. Owinąć kulki ciasta folią i przechowywać w lodówce 30 protokół.
Pracując z jedną kulką ciasta na raz, rozwałkuj kulkę ciasta na okrągłą okrągłą średnicę 12 cali (ciasto powinno być bardzo cienkie i prawie przezroczyste). Używając karbowanego noża do ciasta, przyciąć krawędzie, aby utworzyć Kwadratowy kształt.
Ciasto pokroić na 1-calowe paski.
Wytnij każdy pasek na pół w poprzek, tworząc paski o długości 5 cali. Delikatnie rozciągnij pasek delikatnie tak, że masz wystarczająco dużo ciasta, aby związać kokardę. Powtórz z pozostałymi paskami ciasta. Zbierz resztki ciasta, a następnie przekrój i pokrój je, aby uzyskać dodatkowe wypieki bowtie.
Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać olej na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu do 375 stopni F. pracując partiami, smażyć ciasta, aż się wydmuchają i staną się złote, obracając raz, w sumie około 2 minut. Za pomocą szczypiec przenieś wypieki na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia, aby odsączyć nadmiar oleju. Jeszcze gorące wypieki obficie obsypać cukrem cukierniczym i podawać.
Wypieki można zrobić 2 dni wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.