Frittata ziemniaczano-warzywna
Frittata ziemniaczana i warzywna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten przepis służy 2. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 89 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cukinię, pomidor, ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 92%. Spróbuj Ziemniaczana Frittata Warzywna, Słodkie ziemniaki i wiosenne warzywa Frittata, oraz Frittata Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery w piekarniku.
Na patelni z uchwytem żaroodpornym rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, czosnek i zieloną paprykę na małym ogniu.
Saute aż warzywa są po prostu miękkie, ale nie rumiane.
Dodaj cukinię i kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie krucho-miękka.
Dodać ziemniaki, dobrze wymieszać, aby połączyć i kontynuować gotowanie, często mieszając, aż ziemniaki są podgrzewane i zaczynają przyklejać się do patelni.
Następnie dodać pomidory i czarne oliwki, dobrze mieszając, aby połączyć z innymi składnikami, i gotować tylko, aż pomidory zaczną rezygnować z soku.
Ubić jajka z solą, pieprzem, oregano i cayenne. Gdy wszystkie warzywa są ugotowane, wylej na nie jajka
Ułóż plasterki pomidora na wierzchu jaj, a sery mozzarella i parmezan posypać plasterkami pomidora. Gotować delikatnie na małym ogniu, aż jajka są prawie ustawione (będą twarde na brzegach i trochę cieknące w środku).
Slip patelni pod brojlerem na minutę lub dwie, aż jajka są w pełni ustawione i ser topi się i zaczął brązowieć.
Pokroić w kliny i podawać.