Frittata z szynką i Chardą szwajcarską

Frittata z szynką i Chardą szwajcarską
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać szwajcarski Chard i szynka Frittatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 155 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard Frittata Szwajcarska, Chard Frittata Szwajcarska, oraz Chard Frittata Szwajcarska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. ciepły olej w dużej nonstick, żaroodporne patelni na średnim ogniu. Podsmaż czosnek, aż pachnący, o 30 sekund. Wymieszać z chard. Przykryć i gotować, mieszając dwa razy, aż chard będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Zdjąć osłonkę; wymieszać z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
3
Umieścić jajka w dużej misce; doprawić solą i pieprzem i ubijać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać jajka na chard i szynki na patelni. Wymieszaj, aby rozprowadzić składniki tak równomiernie, jak to możliwe, zanim jajka zaczną się układać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
JajkoJajko
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Gotować na górze pieca, podnosząc boki frittata z łopatką do niech niegotowane jajka przepływu pod spodem, aż lekko rumiane wokół krawędzi, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PiecPiec
6
Posypać frittata z parmezanem, przenieść patelnię do piekarnika i piec, odkryte, aż firma w centrum i lekko rumiane na górze, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Pokroić w kliny i podawać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn