Frittata Warzywna Ogrodowa
Ogród warzywko Frittata może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 258 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ząbek czosnku, jajka, majeranek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 57%. Spróbuj Frittata Warzywna Ogrodowa, Frittata Ogrodowa, oraz Frittata Ogrodowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połączyć jajka, mleko, szczypiorek, majeranek, sól i pieprz; dobrze wymieszać. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj cebulę, cukinię i czosnek; gotować i mieszać 1 minutę. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać brokuły, kukurydza i 1/4 szklanki wody; przykryć i gotować 4 do 6 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj 2 łyżeczki oleju do patelni. Powrót warzywa na patelnię; wlać mieszaninę jaj na warzywa. Przykryć luźno; gotować na średnim ogniu przez 10 do 15 minut lub aż środek jest ustawiony, podnosząc krawędzie od czasu do czasu, aby niegotowana mieszanina jaj płynęła na dno patelni.
Posypać frittata z serem; układać plastry pomidora na wierzchu. Przykryć; gotować od 1 do 2 minut lub do rozpuszczenia sera. W razie potrzeby udekoruj dodatkowym szczypiorkiem lub gałązkami majeranku. Aby służyć, pokroić w kliny.