Frittata
Frittatan jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwek, ser romano, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis od kobiety Pioneer ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), Frittatan AI peperoni (papryka Frittata), oraz Frittata Zielona: Frittata con le Erbe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F. ubijaj jajka solą i pieprzem (nie przebijaj; po prostu mieszaj, aż jajka w większości się połączą.) Wymieszać starte sery i odstawić. (W razie użycia wymieszać z ostrym sosem.) W dużym piecu dowód non-stick patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj przez kilka minut, często mieszając, aż cebula będzie miękka i złotobrązowa.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, posypać solą i pieprzem, i mieszać gotować z cebulą przez kilka minut.
Dodać jarmuż i wymieszać gotować około 1 minutę. Na koniec dodać pieczoną czerwoną paprykę i oliwki i mieszać, aż wszystko będzie gorące.Upewnij się, że wszystkie składniki są równomiernie rozmieszczone na dnie patelni, a następnie wlać mieszaninę jaj tak, że równomiernie pokrywa wszystko.
Niech usiąść na palniku przez 30-45 sekund, aby ustawić krawędzie, a następnie umieścić patelnię w piekarniku.Oglądaj frittata jak gotuje.
Niech gotować w piekarniku przez 10-12 minut, aż jaja są ustawione, ale usunąć go przed jaja brązowy bardzo na górze. Przesuń frittata z patelni i na deskę do krojenia. Długim ząbkowanym nożem pokroić w kliny i podawać na ciepło ze świeżymi owocami. Uwaga: użyj dowolnych składników! Grzyby, pory, różne sery, pomidory, cukinia, Kabaczek,papryka. Miłej zabawy!