French Farmhouse Szparagi Bisque
French Farmhouse Asparagus Bisque to bezglutenowe i bezmleczne zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 269 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka bulionu warzywnego, pora, śmietanka na bazie kokosa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Farmhouse obfite pieczarki, szparagi i bekon Quiche, Ziemniaczane Szparagi Bisque, oraz Szparagi Krab Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć szparagi i przyciąć dno 1/2 cala od łodyg. Pokroić i odstawić końcówki, a łodygi pokroić w kostkę na 1/2-calowe kawałki. Przyciąć korzenie z pora, a następnie przyciąć górną 4 cale od zielonych liści na drugim końcu. Por kroimy na pół i bierzemy pod zimną wodą, delikatnie rozsuwając liście, aby spłukać wszelkie ziarna. Gdy Por jest czysty, pokroić go w plastry 1/4 cala thick.In garnek zupy 3-quart rozgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu i podsmażyć por przez 3 minuty lub aż zacznie mięknąć.
Dodać posiekane łodygi szparagów i podsmażyć przez 4 minuty, wymieszać z winem i dusić przez 2 minuty. Wymieszać bulion warzywny, ziemniaki i tymianek. Zwiększyć ciepło do wysokiej, doprowadzić do aktywnego gotowania na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Przykryć i dusić przez 22 do 24 minut, aż ziemniaki będą bardzo miękkie i łatwo rozgnieść po naciśnięciu widelcem.Podczas gotowania zupy, na średnim ogniu w małej patelni podsmażyć szparagi końcówki z pozostałą 1 łyżeczka oliwy z oliwek przez 1 do 1-1 / 2 minut lub aż końcówki są jasnozielone i chrupiące przetargu.
Końcówki przełożyć do naczynia i posypać szczyptą soli morskiej.Wyłączyć ogień i usunąć gałązki tymianku, jeśli używasz.
Dodaj śmietankę sojową lub kokosową. Użyj masher ziemniaków i rozgnieść zupę do masywnego puree, lub wstawić blender zanurzeniowy do zupy i puree do możliwie gładkiej zupy; nie spiesz się, aby zupa staje się bardzo gładka. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i solą, następnie posmakować zupę i doprawić większą ilością soli do smaku, jeśli necessary.To podawać, zupę z kadzi w szerokich miseczkach, a każdą porcję udekorować kilkoma podsmażonymi końcówkami szparagów i szczyptą posiekanego szczypiorku.