Francuski w mgnieniu oka: Purée z pasternaku z oliwą z oliwek i szałwią
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i przyjazna dla fodmap przystawka? Francuski w mgnieniu oka: Purée z pasternaku z oliwą z oliwek i szałwią może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 137 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz smażone liście szałwii jako dekorację, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szałwię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia, Francuski w mgnieniu oka: Francuskie pierogi z zupą cebulową, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu. Dobrze słoną wodę i dodać pasternak. Gotować do bardzo miękki, 15-20 protokół.
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek mały rondel z 6 liśćmi szałwii.
Podgrzać na najniższym płomieniu przez 5 minut, zdjąć z ognia i pozostawić do stromego przez kolejne 5 minut.
Odcedzić pasternak i umieścić w robocie kuchennym.
Usuń szałwię z oleju i dodaj olej z szałwii do robota kuchennego wraz z pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Przecier, aż będzie gładki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze smażonymi liśćmi szałwii (patrz uwaga).