Francuski w mgnieniu oka: Choucroute Nouvelle

Francuski w mgnieniu oka: Choucroute Nouvelle może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 147 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, kapustę savoy, riesling i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia, Francuski w mgnieniu oka: Francuskie pierogi z zupą cebulową, oraz Francuski w mgnieniu oka: Francuski groszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni z wysokimi bokami na średnim ogniu. Ułóż kiełbaski na patelni i brązowo przez 2 minuty, aż na dolnych stronach pojawi się trochę skórki. Podczas gotowania użyj ostrego noża, aby dźgnąć każdą kiełbasę trzy razy wzdłuż jej długości, pozostawiając małe nozdrza dla kiełbasek, aby "oddychać" podczas gotowania. Pod koniec 2 minut Odwróć kiełbaski i utwórz te same otwory na odwrotnej stronie.
Dodać tyle Riesling przykryć kiełbaski o 2/3 sposób w górę. Nie musisz czekać, aż druga strona zbrązowieje. Zarezerwuj co najmniej 1/4 szklanki wina. Podkręć temperaturę do góry. Doprawić płyn do gotowania solą i pieprzem. Odwróć kiełbaski co jakiś czas, gdy gotują.
Pozostawić do wrzenia większość wina. Po około 40 minutach pozostanie bardzo mało płynu, a zostanie poplamiony sokami z kiełbasy i gruby. Kiełbaski zaczną brązowieć na maśle od początku procesu gotowania, więc obniż ciepło do średniego. Gdy są one wystarczająco rumiane z jednej strony, odwróć kiełbaski i brązowy przez kolejne kilka minut z drugiej strony.
Gdy kiełbaski są chrupiące i złociste z obu stron, usuń je z patelni na talerz.
Dodać 1/4 szklanki Rieslinga, którą wcześniej wymieszałeś, i ubić sos do patelni na gładką konsystencję.
Talerz choucroute przez umieszczenie duszone kapusty Saboy (przepis następuje) w dużej, szerokiej misce. Następnie pokroić wszystkie kiełbaski na pół pod kątem i ułożyć je na wierzchu.
Całość polać sosem z patelni i udekorować świeżą, płaską natką pietruszki.
Podawać z musztardą Dijon i kornichonami, i, oczywiście, ciepłą bagietką i kolejną chłodną butelką Alzackiego Rieslinga.
Kapusta Savoy duszona z musztardą na Choucroute
Doprowadzić do wrzenia duży garnek wody, następnie dodać ocet jabłkowy, Riesling, i garść soli.
Dodaj pasma kapusty do wody i blanszuj przez 3 minuty.
Spuścić w dużym durszlaku i uruchomić pod zimną wodą.
Powrót ten sam garnek do pieca na małym ogniu, i dodać 1 1/2 łyżki masła i oliwy z oliwek. Gdy masło się stopi, dodaj szczypiorek, pietruszkę i kapustę, i podnieś ogień do średniej wysokości. Doprawić solą i popękanym czarnym pieprzem.
Saute przez 5 minut, aż większość nadmiaru wody wyparował. Wymieszać z musztardą.
Do dużej miski włożyć duszoną kapustę, a na wierzch pozostałą łyżką masła. Wrzucić do herbu jak masło topi, i góry kapusty Savoy z połówek kiełbasy i ich sosem pan.