Francuski Chleb Cebulowy
Need a chleb bezmleczny? Francuski Chleb cebulowy może być spektakularny przepis spróbować. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 62 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i podnieś sól, wodę, mieszankę zupy cebulowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette, Cebulowy Chleb Francuski, oraz Cebulowy Chleb Francuski dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać 1/2 szklanki mąki, 2 łyżki cukru i soli; ubijać do gładkości, około 1 minuty. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut.
W małej misce połączyć gorącą wodę, mieszankę zupy, skrócenie i pozostały cukier. Schłodzić do 115°.
Dodać do mieszaniny drożdży z 2 szklankami mąki; mieszać przez 1-2 minuty. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Ciasto rozwałkować, podzielić na trzy części. Kształt do bochenków; umieścić w trzech nasmarowanych 8-in. x 4-po. Patelnie bochenkowe. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 30 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do ostygnięcia na stojakach z drutu.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Larroque Bordeaux Superieur. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Ciemny granat w Kolorze. Czerwone owoce, migdały i orzechy laskowe, o słabym aromacie wanilii. Jedwabisty, aksamitny atak ujawnia przyjemny, skoncentrowany smak o dobrej strukturze. Smaki suszonych owoców oraz połączenie lukrecji i tostów.Mieszanka: 63% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc