Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym
Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 12g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz ząbek czosnku, śmietanę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne Warzywne Ciasto Bochenkowe (Terrina), Orzech Laskowy, Cukinia I Marchew, oraz Pikantny Krem Kukurydziany dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić 8 filiżanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na dużym ogniu; przechowywać na wolnym ogniu.W międzyczasie przynieś pozostałą 1/4 szklanki wody na wolnym ogniu na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Dodać marchew i 1/2 łyżeczki soli i doprawić pieprzem. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego, przykryć szczelną pokrywką i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć 1/2 szklanki marchwi do małej miski, a pozostałe marchewki przełożyć do blendera, pozostawiając nadmiar wody na patelni; odstawić obie na bok. Wytrzyj patelnię i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Pieprz
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
Patelnia
3
Umieść 1 szklankę śmietany i jajka w blenderze z marchewką i zmiksuj na gładką masę, około 30 sekund. Równomiernie podzielić mieszaninę marchewkowo-śmietankową pomiędzy 6 (1/2 litra) słoików ze szkła hartowanego. Podziel zarezerwowaną 1/2 szklanki marchwi między słoiki. Równomiernie umieścić słoiki w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.Uważając, aby nie dostać wody do słoików, dodaj wystarczającą ilość gotującej się wody do naczynia do pieczenia, aby dotarła tuż obok mieszaniny marchwi w słoikach. Przykryj naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową i ostrożnie przenieś do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Krem
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
Patelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Piekarnik
4
Piec, aż zewnętrzny 1 cal każdego kremu jest ustawiona (centra nadal będzie lekko jiggly), o 25 protokół. W międzyczasie podsmażamy pory i cukinię, gotujemy soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Budyń
Soczewica
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Rozgrzać oliwę na zarezerwowanej patelni na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać pory i tymianek, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zmiękać, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Por
Tymianek
7
Dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia będzie chrupiąca-delikatna, a pory całkowicie zmiękną, o 4 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cukinia
Por
8
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Umieść soczewicę, liść laurowy i czosnek w średnim rondlu i przykryj zimną wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są jeszcze nieco twarde w środku, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Soczewica
Czosnek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Dodać pozostałą łyżeczkę odmierzonej soli, mieszać do połączenia, i nadal gotować, aż soczewica są po prostu miękkie, o 3 do 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Sól
11
Spuścić przez duże sitko o drobnych oczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
12
Usunąć ząbek czosnku i liść laurowy i przenieść soczewicę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Liście Laurowe
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Dodać chèvre i pozostałe 2 łyżki śmietany i wymieszać, aby równomiernie połączyć; odstawić.Gdy krem marchewkowy będzie gotowy, ostrożnie wyjmij słoiki z gorącej wody i przenieś do stojaka z drutu, aby lekko ostygnąć, około 10 minutes.To zmontować terriny, podzielić całą mieszaninę soczewicy z chèvre na kremie marchewkowym, opuszkami palców delikatnie wygładzić ją w równą warstwę. Podzielić całą mieszaninę por-cukinia na mieszaninę soczewica-chèvre.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Marchew
Soczewica
Krem
Woda
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
14
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej lub pozostawić terriny do całkowitego ostygnięcia, przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do 3 dni.