Fondue z piwem i cheddarem
Fondue z piwem i cheddarem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 623 kalorie, 29g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś chleb, mielony pieprz, mieloną kiełbasę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Fondue z piwem i cheddarem, Fondue Beer & Cheddar, oraz Niemiecki Cheddar i Fondue Piwne.
Instrukcje
Mieloną kiełbasę wieprzową ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż się kruszy i nie będzie już różowa.
Odcedzić i usunąć kiełbasę z patelni.
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę i czosnek, i smażyć do miękkości.
Dodaj mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta. Stopniowo dodawać mleko, mieszając, aż zgęstnieje.
Dodać ser, mieszając do rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia; wymieszać kiełbasę, piwo i kolejne 3 składniki.
Przenieś do garnka do fondue lub powolnej kuchenki; utrzymuj ciepło na niskim poziomie.
Podawać z chlebem francuskim w kostkach lub pokrojonymi w plasterki gruszkami.
* Piwo bezalkoholowe można zastąpić zwykłym piwem.