Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Fondue karmelowe. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,33 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 1030 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, syrop kukurydziany, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Fondue Karmelowe, Fondue Karmelowe, oraz Fondue Czekoladowo-Karmelowe.
Instrukcje
1
W średnim rondlu połącz cukier z syropem kukurydzianym i wodą. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, o 10 protokół. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i gotować na wolnym ogniu, szczotkując od czasu do czasu boki rondla mokrą szczotką, aż syrop zacznie się złocić. Delikatnie obracaj patelnię i nadal gotuj na wolnym ogniu, aż powstanie głęboki bursztynowy Karmel, w sumie około 40 minut od momentu rozpoczęcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, Obrane
2
Zdjąć rondel z ognia. Ostrożnie wymieszać z grubą śmietaną, a następnie mieszać z masłem do rozpuszczenia. Powrót rondel do ognia i doprowadzić karmel tylko na wolnym ogniu.