Flatbread z serem figowym i ricottą

Flatbread z serem figowym i ricottą
Fig i ser Ricotta Flatbread może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 1032 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ser, ocet balsamiczny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, oraz fig & ricotta flatbread pizza.

Instrukcje

1
W dużej misce posypać drożdże 1 1/2 szklanki ciepłej (11
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Stopniowo wymieszać w 3 1/2 szklanki mąki do miękkiego ciasta formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Jeśli używasz miksera, ubijaj hakiem ciasta na dużej prędkości, aż ciasto nie będzie już lepkie i wyciągnie czysto z boków miski, 5 do 7 minut. Jeśli ciasto jest nadal lepkie, ubij więcej mąki, 1 łyżkę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Jeśli ugniatamy ręcznie, zeskrobujemy ciasto na lekko posypaną mąką deskę. Zagniataj, aż będzie gładka, sprężysta i nie lepka, 15 do 20 minut; dodaj mąkę w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Umieść ciasto w naoliwionej misce i obróć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, 35 do 45 minut.
8
W międzyczasie, na patelni 10 - do 12-calowej na średnim ogniu, mieszać cebulę w pozostałej 1 łyżce oliwy z oliwek, aż bardzo kuleje, 25 do 30 minut. Jeśli cebula zacznie się palić lub trzymać, zmniejszyć ogień i wymieszać w 1 łyżce wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj ocet balsamiczny, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli i mieszaj, aż płyn odparuje, 1 do 2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
PieprzPieprz
SólSól
10
Zeskrobać ciasto na lekko posypanej mąką desce; nacisnąć delikatnie, aby wydalić powietrze. Podzielić na cztery równe części.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
11
Umieścić kawałki na mąki pokładzie i przykryć folią; odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Rolki lub rozciągnąć jeden kawałek na raz do 13-przez 7-calowy owal około 1/16 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
13
Umieść każdy owal na mąki kukurydzianej-odkurzone 12-przez 15-calowy bez obręczy do pieczenia blachy; rozciągnąć ciasto, w razie potrzeby, do zmiany kształtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Ułóż około 1/2 szklanki czerwonej cebuli równomiernie na każdym owalu. Ricottę wrzucić w 1/2 łyżki porcji na cebulę (ok. 12 na każdy owal); ułożyć figi, pokroić bokiem, wokół sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
CebulaCebula
FigiFigi
15
Posypać około 2 łyżki orzechów włoskich i 2 łyżki sera pleśniowego (w razie potrzeby) równomiernie na każdym owalu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
16
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 450, aż skorupa będzie dobrze rumiana na górze i na dole, 15 do 20 minut (10 do 15 minut w piekarniku konwekcyjnym). Jeśli pieczenie dwóch arkuszy w jednym piekarniku, zmienić ich pozycje w połowie pieczenia. Wsuń każdy płaski chleb na deskę do krojenia lub talerz. Rukola kopiec liście równo na wierzchu; każdy owal pokroić na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na osiem plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
FlatbreadFlatbread
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiekarnikPiekarnik
17
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn