Flan Z Awokado
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc wypróbuj Flan z awokado. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 210 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 87 centów za porcję. Jeśli masz sól,, jajko, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Flan Z Awokado, Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 4 (4-uncja) ramekiny
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W blenderze połącz pół na pół, mleko, jajko, żółtko, serek śmietankowy, awokado, sól i pieprz. Zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę do 4 (4-uncji) ramekinów.
Ułóż ramekiny w szklanym naczyniu do pieczenia i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków. Przykryć naczynie do pieczenia folią.
Piec, aż krem jest ustawiony, około 1 godziny.
Wyjmij flanki z piekarnika. Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez 1 godzinę. Doprowadzić flans do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem. Top z kukurydzianym smakiem i podawać.
W małej misce, połączyć kukurydzę, kolendra, czerwona cebula, i sok z limonki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.