Flan Mango (Flan de Mango)
Flan Mango (Flan de Mango) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 477 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 354 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, Mango, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mango Chile Flan, Flan Mango na czekoladzie, oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan).
Instrukcje
Aby przygotować karmel, umieść 1 szklankę cukru w małym garnku z ¼ szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać raz i zmniejszyć ogień do średniej i gotować około 5 minut lub aż syrop zmieni kolor karmelu.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Obracaj każdą potrawę, aby pokryć bazę karmelem, pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Wszystkie ramekiny umieścić na dużej patelni i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350° F.In w blenderze wymieszaj kawałki mango, śmietanę, jajka i żółtka przez 2 do 3 minut lub do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać mleko skondensowane, cukier i ekstrakt waniliowy i mieszać przez 1 minutę.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do karmelizowanych ramekin na patelni. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.
Wyjąć z patelni i ostudzić przez co najmniej 30 minut. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 hours.To podawać, ostrożnie obrócić nożem krawędź ramekina, przykryć talerzem do serwowania, przewrócić i delikatnie usunąć ramekin, umożliwiając karmelowi bieganie po bokach.
Na wierzch dodać pokrojone w plasterki świeże mango i podawać.