Flan Ananasowo-Karmelowy

Flan Ananasowo-Karmelowy
Przepis ananasowo-karmelowy Flan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 401 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Jeśli masz żółtka jaj, sok ananasowy, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Flan ananasowy (Flan de Piña), Flan de Caramelo (karmelowy Flan), oraz Leche Flan (Karmelowy Flan).

Instrukcje

1
Sok i 1/2 szklanki cukru zagotować w średnim rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do medium; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 25 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Tymczasem pozycja stojaka w środku piekarnika; rozgrzać do 177°. wymieszać pozostałe 3/4 szklanki cukru i 3 łyżki wody w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 10 minut. Pracując szybko, podziel karmel na sześć 3/4 szklanek ramekinów lub kubków kremu. Przechyl każdy ramekin, aby pokryć spód karmelem. Ustaw ramekiny na patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
3
Żółtka umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Ubić w mieszance ananasowej. Podziel krem między ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Piec flans, aż delikatnie ustawić w centrum, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z wody; ostudzić. Cover; chill overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Poprowadź mały nóż wokół flanek. Odwróć na talerze; pozostaw syrop do przejechania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Tridente Tridente Tempranillo z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Tridente Tridente Tempranillo
Tridente Tridente Tempranillo
15 miesięcy w beczce, 8 miesięcy w butelce. Produkowane ze starożytnych winnic wazoznawczych do 110 lat, fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To Głębokie fioletowe wina mają nuty pikantnego dębu, grafitu i balsamicznego. Smaki są gęsto owocowe z creme de cassis utrzymujące się przez utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn