Flan Ananasowo-Karmelowy
Przepis ananasowo-karmelowy Flan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 401 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Jeśli masz żółtka jaj, sok ananasowy, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Flan ananasowy (Flan de Piña), Flan de Caramelo (karmelowy Flan), oraz Leche Flan (Karmelowy Flan).
Instrukcje
Sok i 1/2 szklanki cukru zagotować w średnim rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do medium; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 filiżanek, mieszając od czasu do czasu, o 25 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Tymczasem pozycja stojaka w środku piekarnika; rozgrzać do 177°. wymieszać pozostałe 3/4 szklanki cukru i 3 łyżki wody w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż syrop zmieni głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 10 minut. Pracując szybko, podziel karmel na sześć 3/4 szklanek ramekinów lub kubków kremu. Przechyl każdy ramekin, aby pokryć spód karmelem. Ustaw ramekiny na patelni do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Żółtka umieścić w dużej misce.
Ubić w mieszance ananasowej. Podziel krem między ramekiny.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.
Piec flans, aż delikatnie ustawić w centrum, o 30 protokół.
Wyjąć z wody; ostudzić. Cover; chill overnight.
Poprowadź mały nóż wokół flanek. Odwróć na talerze; pozostaw syrop do przejechania.