Flaky Blood Orange Tarta
Need a deser wegetariański? Flaky Blood Orange tarta może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz żółtko, lodowatą wodę, sos karmelowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Flaky Blood Orange Tarta, Krwawa tarta pomarańczowa z sosem pomarańczowo-karmelowym, oraz Tarta Z Krwawą Pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym 1 szklankę mąki wymieszać z 2 łyżkami cukru, proszkiem do pieczenia i solą.
Dodaj kij zimnego masła i pulsuj kilka razy, aż będzie wielkości grochu.
Posypać ciasto lodowatą wodą i pulsować tylko do zwilżonej formy okruchów. Obrócić okruchy na powierzchnię roboczą, zagnieść raz lub dwa razy i wkleić ciasto na dysk. Ciasto owinąć w folię i schłodzić przez 30 minut.
Na posmarowanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na okrągło o grubości około 1/4 cala.
Przełożyć ciasto na płaski arkusz pergaminu i przechowywać w lodówce przez 15 minut, lub do ostygnięcia.
Tymczasem obierz krwawe pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Cienko pokroić 2 pomarańcze w poprzek; usunąć pestki.
Przenieść plastry pomarańczy na talerz. Pracując nad sitem ustawionym nad miską, przeciąć między membranami pozostałych pomarańczy, uwalniając sekcje na sito.
Usuń pestki i delikatnie wytrząśnij jak najwięcej soku bez zacierania sekcji; będziesz potrzebował 1 filiżanki sekcji. Zarezerwuj sok pomarańczowy do innego użycia.
Ułóż pomarańczowe części na cieście, pozostawiając 2-calową obwódkę dookoła.
Pomarańcze posypać 2 łyżkami cukru. Za pomocą noża do parkowania cienko pokroić pozostały 1 łyżkę masła na pomarańcze. Złożyć ciasto na pomarańcze, pozostawiając większość pomarańczy odkrytych.
Ciasto umyć jajkiem i lekko posypać 1 łyżką cukru. Ułóż plasterki pomarańczy na wierzchu, pozostawiając 1-calową granicę ciasta dookoła.
Posypać pozostałą 1 łyżkę cukru na wierzchu. Tarta zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 4 godziny lub najlepiej przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 i umieść stojak na środku.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku poniżej, aby złapać wszelkie kapanie.
Piec tartę bezpośrednio z zamrażarki przez 1 godzinę i 15 minut, aż owoce będą bulgotać, a ciasto będzie głęboko zarumienione.
Przenieś arkusz ciastek do stojaka i pozostaw tartę do ostygnięcia przez 30 minut. Ostrożnie przesuń pergamin na stojaku i niech tarta ostygnie całkowicie.
Podawać z solonym sosem karmelowym.