Five Spice Grillowany Kurczak

Five Spice Grillowany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 34g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.41 za porcję. 383 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka pięciu przypraw w proszku, przyprawiony ocet ryżowy, sos rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 2 minuty. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Podobne przepisy to Grillowany Kurczak Z Pięcioma Przyprawami, Grillowana Przyprawa-Przetarty Cały Kurczak, oraz Santa Fe Spice Rub {do grillowanego kurczaka}.
Instrukcje
Ocena strony skóry każdego kawałka kurczaka 2 do 3 razy, około 1/8 cala głębokości.
Ubij razem sok z 1/2 limonki, 1 łyżka sosu rybnego, czosnek, 1 łyżka octu ryżowego, Chiński pięcio-przyprawowy proszek, 2 łyżeczki gorącej pasty chile, imbir i sos sojowy w misce.
Wlać do zamykanej plastikowej torby.
Dodać kurczaka, równomiernie zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 6 godzin.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjąć połówki kurczaka z worka i przenieść na talerz lub blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami. Kawałki kurczaka osuszyć większą ilością papierowych ręczników. Zapas mieszanki marynaty w małej misce.
Ubij razem 1/3 szklanki octu ryżowego, sok z 1/2 limonki, 1 łyżeczka sosu rybnego i 1 łyżeczka gorącej pasty chile w małej misce. Odstawić.
Grilluj kurczaka, skórą w dół, na rozgrzanym grillu przez 2 minuty. Obróć każdy kawałek, pędzel z zarezerwowaną mieszaniną marynaty i przejdź do pośredniego ciepła.
Grill, szczotkowanie szkliwem i obracanie kiedykolwiek 10-15 minut, aż dobrze rumiane i mięso nie jest już różowe w środku, w sumie około 45 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości, powinien czytać 180 stopni F (82 stopni C).
Skropić ocet sok z limonki mieszaninę na kurczaka i służyć.