Filety z flądry w sosie Béarnaise
Filety z flądry z sosem Béarnaise mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.61 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 201 kalorii, 22g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz estragon, ząbek czosnku, filety z flądry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Filety Z Flądry Panierowane, Filety Z Flądry Nadziewane, oraz Delikatne Filety Z Flądry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Filety zalać sprayem do gotowania.
Dodać 2 filety na patelnię; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Zdjąć z patelni i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałymi filetami.
Dodaj wino, cebulę, czosnek i estragon na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i gotować 5 do 7 minut lub aż płyn odparuje. Zmniejszyć ogień do niskiej; dodać masło, pietruszka, i sól. Gotować 2 minuty lub do rozpuszczenia masła.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio