Filety wołowe z sosem Koniakowo-cebulowym
Filety wołowe z sosem Koniakowo-cebulowym to bezglutenowe danie główne. Na 7,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu wołowego, zielona cebula, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Filety Wołowe Z Sosem Koniakowo-Grzybowo-Cebulowym, Medaliony wołowe z sosem koniakowym, oraz Steki z polędwicy wołowej w sosie musztardowo-koniakowym.
Instrukcje
Wołowinę posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Brązowe filety w gorącym oleju w żaroodpornej lub żeliwnej patelni na średnim ogniu 3 minuty z każdej strony.
Usuń filety, rezerwując kapiele na patelni.
Roztopić masło w kroplach na średnim ogniu.
Dodaj żółte i czerwone krążki cebuli, i smażyć 5 protokół.
Dodaj zieloną cebulę, szalotki, i czosnek, i smażyć 10 do 15 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać koniak i bulion; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż płyn odparuje (około 5 minut).
Umieść filety na mieszance cebuli na patelni. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec w temperaturze 400 przez 15-20 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej porcji mięsa 135 (średnio Rzadki).
Usuń filety z patelni, zastrzegając mieszankę cebuli na patelni; filety luźno przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut.
Gotować mieszankę cebuli na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż płyn odparuje.
Dodać sól i pieprz do smaku.
* 1/4 szklanki czerwonego wina lub bulionu wołowego można zastąpić koniakiem.