Filet Mignon Au Poivre z suszonymi pomidorami Demi-Glace i smażoną brukselką
Filet Mignon Au Poivre z suszonymi pomidorami i smażoną brukselką to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1005 kalorii, 47g białka, oraz 79 g tłuszczu. Na 9,82 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ząbków czosnku, oleju z pestek winogron, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Filet Mignon z pieprzem Cabernet Demi-glace, Filet Mignon Au Poivre, oraz Filet Mignon z sosem pomidorowo-czosnkowym suszonym na słońcu.
Instrukcje
1
Aby zrobić pomidor demi-glace, rozgrzać olej z pestek winogron w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać czosnek i szalotki i smażyć lekko przez 1 minutę. Wymieszaj suszone pomidory, ocet, bazę wołową i płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
Baza Wołowa
Cały Imbir, Rozgnieciony
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®
3
Niech zmniejszyć o połowę.
4
Brukselkę blanszować, aż będzie miękka i dobrze osuszyć. Smażyć boczek, aż będzie chrupiący na dużej patelni z uchwytami bezpiecznymi dla piekarnika i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Wlać większość tłuszczu boczku z patelni i roztopić masło na średnim ogniu na tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Posyp paprykę na ściętej stronie blanszowanej brukselki i podsmaż ją na maśle, pozostawiając na kilka minut w spokoju, aby rozpocząć proces karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Uncje Płynu świeżej Wody
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
7
Przełożyć do miski, pokruszyć boczek, lekko wrzucić i ogrzać. Zaparkuj patelnię na stek.
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przecedzić pomidorowe demi-glace przez chinois do małej miski. Przykryj i utrzymuj ciepło, zagnieżdżając miskę w innej misce z gorącą wodą
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
10
Rozgnieść czosnek i popękany pieprz razem z moździerzem i tłuczkiem i odstawić na krótko. Filet mignon doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Popękany Pieprz
Filet Mignon
Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
11
Rozgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu w tej samej patelni saute. Podsmaż stek pozostawiając w spokoju przez pierwsze 2 minuty lub tak, aby rozpocząć proces karmelizacji. Odwróć steki i ugotuj drugą stronę w ten sam sposób. Gotuj do temperatury wewnętrznej 115 Stopni F, mierzonej za pomocą termometru natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkich lub wykonanego według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Wyjąć z ognia i wcisnąć pastę czosnkową / pieprzową na powierzchnię steków. Zakończyć w piekarniku, aż skorupa staje się złoty kolor, o 2 do 5 protokół. (Pamiętaj, aby użyć rękawicy kuchennej, aby wyjąć patelnię z piekarnika.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Podgrzej demi-glace na małym ogniu, wyjmij z palnika i ubijaj w kostkach masło, aby sos był jedwabisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
14
Na talerzu ułożyć brukselkę i filet mignon. Łyżka pomidora demi-glace nad stekiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Filet Mignon
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę