Figi Falstaffa i Prosciutto Penne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj figi Falstaffa i Prosciutto Penne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 734 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, szalotki, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pink Prosciutto Penne, Penne z Prosciutto, pomidorami i cukinią, oraz Penne z kremem parmezan i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i olej w średnim smażyć patelni na średnim ogniu, aż masło topi. Podsmażyć szalotki, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać wino i figi i gotować na wolnym ogniu, aż wino zostanie wchłonięte i figi są miękkie, o 8 protokół. Wymieszać bulion i gotować pod przykryciem przez około 7 minut.
Zdjąć z ognia i niech reszta, pokryte, podczas przygotowywania penne zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Odcedzić i wymieszać z sosem figowym.
Podawać penne zwieńczona prosciutto, parmezan, i posypka orzechów pistacjowych i różowy pieprz.