Figi deserowane z pancettą i kozim serem
Figi deserowane z Pancettanem i kozim serem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.39 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 116 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, koszerną sól i pieprz, kozi ser i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Figi deserowane z Pancettanem i kozim serem, Papryka Faszerowana Serem Kozim, oraz Kurczak z kozim serem i figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć figi, pokroić bokiem do góry, na talerzu.
Skropić Grand Marnier i doprawić mocno pieprzem i lekko solą.
Odstawić na 15 minut. Owiń każdą figę jednym paskiem pancetty; zabezpiecz wykałaczką.
Kostka pozostała pancetta.
Miejsce pancetta na średniej patelni na średnim ogniu. Gotować pancetta aż chrupiące, 7-10 protokół.
Przenieś pancetta na papierowy ręcznik wyłożony talerzem. Odstawić.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut.
Umieść deski nad gorącą stroną grilla, aż zaczną char i dymu. Odwróć deski i przejdź do chłodnej strony grilla i ułóż figi na górze.
Posypać figi kozim serem i chrupiącą pancettą. Przykryć grill i gotować, aż figi zmiękną i niegotowane pancetta browns, o 15 protokół.
Ostudzić przez 5 minut, a następnie podawać.