Fig i ser pleśniowy
Fig i Blue Cheese Savouries to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pieprz, ser, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Speedy Savouries, oraz Potato & Smoked Fish Savouries dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Umieść mąkę, masło, ser pleśniowy i kilka mielonych czarnego pieprzu w misce robota kuchennego i przetwarzaj, aż ciasto po prostu się połączy i zacznie tworzyć kulkę.
Ciasto wylać na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i kilka razy zagnieść, aby je połączyć. Następnie rozwałkuj do koła o grubości 1/8 cala za pomocą mąki wałka do ciasta.
Wyciąć rund z ciasta z mąką 1-calowy okrągły nóż i przenieść do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia. Przerzuć resztki (nie więcej niż raz) i wytnij więcej rund.
Korzystając z tyłu zaokrąglonej miary 1/2 łyżeczki lub kostki, zrób wgłębienie w środku każdej rundy ciasta. Łyżka około 1/4 łyżeczki konfitury figowej do każdego wcięcia, palcem, aby wcisnąć konfitury jak najlepiej do wcięcia.
Pieczemy pieczywo, aż konfitury będą bulgotać, a ciasto będzie lekko złote Na spodzie, 10 do 12 minut.
Ostudzić na blasze do pieczenia przez co najmniej 10 minut, a następnie wyjąć do stojaka z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
stinkycheese: "właśnie je zrobiłem i były wspaniałe. Użyłem mąki pełnoziarnistej i dodałem dwie uncje ostrego angielskiego cheddar, ponieważ miałem tylko dwie uncje niebieskiego. Uwielbiam dżem figowy."zingyginger:" były trochę kruche, gdy były wykonane do grubości 1/4 cala, więc zrobiłem drugą partię około 3/8 do 1/4 cala grubości i były znacznie łatwiejsze do odebrania bez rozpadania się w palcach."lmacfgreen:" pięknie zamarzają, dżem i w ogóle! (Po prostu umieść trochę woskowanego papieru między warstwami, gdy pakujesz je do zamrażarki.) Są idealną rzeczą, aby mieć pod ręką, gdy trzeba wyciągnąć coś naprawdę dobrego, a nawet lepszego, domowej roboty, na pyszną przystawkę."ivyg:" zdobył home runa z moim klubem książki! Ponieważ kończył mi się czas, schłodziłem ciasto, rozwałkowałem je i po prostu pokroiłem na 1-calowe kwadraty nożem do pizzy. Cały czas przygotowania był dosłownie 5 do 10 minut. Dziękuję, że sprawiłeś, że dobrze wyglądam."Co powiedziała społeczność:jennifer ann:" zrobiłam je wczoraj dla przyjaciół i zdecydowanie wchodzą w intensywną rotację w tym sezonie świątecznym-tak dużo smaku przy tak małym wysiłku. Dzięki za wspaniały przepis!"kayb:" nauczyłem się czegoś bardzo ważnego, czyniąc to dzisiaj: dwie partie to za mało!"
Przedruk za zgodą the Food 52 Cookbook Volume 2 przez Amanda Hesser i Merrill Stubbs, © 2012 William Morrow