Fettuccine z wędzonego indyka i groszku jarego
Przepis na Fettuccine z wędzonym indykiem i groszkiem można przygotować w około 35 minut. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 681 kalorii, 20 g białka i 46 g tłuszczu każda. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup pieprz cayenne, fettuccine, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje wiosną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Frittata z wędzonym łososiem i groszkiem, Frittata z wędzonym łososiem i groszkiem i Fettuccine chipotle z wędzonym indykiem.
Instrukcje
Postaw ciężką patelnię na średnim ogniu i wlej na nią oliwę z oliwek. Gotuj i mieszaj czosnek i szalotkę na gorącym oleju, aż zaczną wydzielać zapach, około 30 sekund.
Dodaj wędzonego indyka na patelnię; gotować i mieszać aż do podgrzania, około 1 minuty.
Wlej ciężką śmietanę na patelnię i podnieś ogień do średnio-wysokiego; doprowadzić sos do wrzenia. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj. Dodaj fettuccine, ponownie zagotuj i gotuj makaron na średnim ogniu, aż będzie ugotowany, ale nadal twardy do kęsa, od 7 do 8 minut.
Zmniejsz ogień pod sosem śmietanowym do niskiego i dodaj groszek; Wymieszaj fettuccine z sosem, aż pokryje się nim.
Wymieszaj estragon i skórkę z cytryny i gotuj, aż smaki się połączą, około 1 minuty. W razie potrzeby dostosuj przyprawy.
Podawać w miseczkach i posypać każdą porcję około 3/4 łyżeczki sera Parmigiano-Reggiano dla dekoracji.