Fettuccine z kremowym sosem pomidorowo-Kiełbasowym
Fettuccine z kremowym sosem pomidorowo-Kiełbasowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 746 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, oliwę z oliwek, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fettuccine z kremowym sosem pomidorowym z włoskiej kiełbasy, Fettuccine z kremowym sosem pomidorowym, oraz Kremowe brokuły i kiełbasa Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek i smażyć, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Dodać kiełbaski i smażyć, aż Nie różowy, zrywając z tyłu widelca, o 5 protokół.
Dodaj śmietanę; gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Dodaj pomidory z sokami, szałwią i pokruszoną czerwoną papryką. Dusić, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Powrót makaron do tego samego garnka; dodać sos. Wrzucić na średnim ogniu, aż sos pokryje makaron, dodając zarezerwowany płyn do gotowania o 1/4 garści, jeśli mieszanina jest sucha. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski, posypać serem i podawać.