Fettuccine z brukselką i orzeszkami pinii

Fettuccine z brukselką i orzeszkami pinii
Fettuccine z brukselką i orzeszkami pinii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 22g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, akompaniament: parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Brukselka z orzeszkami pinii, Brukselka z porzeczkami i orzeszkami piniowymi, oraz Brukselka z majerankiem i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój brukselkę w robocie kuchennym wyposażonym w krążek do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Gotować fettuccine w garnku do makaronu z wrzącej osolonej wody (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Tymczasem, masło i olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie gotować orzeszki piniowe, mieszając, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać brukselkę, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu, następnie smażyć na średnim ogniu do miękkości i lekko rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
PieprzPieprz
SólSól
5
Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, następnie spuścić makaron i dodać do patelni, podrzucając wystarczającą ilość zarezerwowanej wody do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dane Żywieniowe
7
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn