Faszerowana ryba w cieście francuskim

Faszerowana ryba w cieście francuskim
Faszerowana ryba w cieście francuskim może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatarian przepis ma 582 kalorie, 32G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz arkusze ciasta francuskiego, filety z flądry, mięso krabowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 51%. Podobne przepisy obejmują Łosoś faszerowany w cieście francuskim, Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i sosem maślanym karmelowym, oraz Ciasto Francuskie.

Instrukcje

1
Aby zrobić farsz: masło lub margarynę rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podsmażyć cebulę, seler i pietruszkę, aż wszystkie warzywa będą delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CebulaCebula
3
Wymieszać z krabem, krewetkami i wermutem. Doprawić solą, pieprzem i sosem z ostrej papryki; gotować aż krewetki skończą gotować (będzie różowo).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
CrabmeatCrabmeat
WermutWermut
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
SólSól
4
Wymieszać w bułce tartej, trochę na raz. Gdy mieszanina dobrze się trzyma, przestań dodawać bułki tartej. Smak i dodać więcej przypraw (sól, pieprz i sos ostrej papryki), jeśli to konieczne. Odstawić tę mieszaninę na bok, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Bułka TartaBułka Tarta
PrzyprawyPrzyprawy
PieprzPieprz
SólSól
5
Spryskaj blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Zwiń 1 arkusz ciasta francuskiego na płaską powierzchnię. Ciasto francuskie, po zwinięciu powinno mieć około 1/3 do 1/4 cala grubości i wystarczająco duże, aby położyć rybę na nim i nadal mieć ciasto francuskie po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
RybyRyby
RolkaRolka
7
Połóż jeden z filetów rybnych na wierzchu ciasta francuskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
8
Równomiernie rozprowadzić farsz na filecie rybnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
FarszFarsz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Pozostałą część filetu ułożyć na farszu. Ciasto obetnij wokół filetów na kształt ryby. Zachowaj ozdoby.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
RybyRyby
10
Drugi arkusz ciasta francuskiego rozwałkować do grubości około 1/3 do 1/4 cala. Przykryj drugi arkusz nadziewanymi filetami, upewniając się, że jest wystarczająco dużo górnego arkusza, aby włożyć pod dolny arkusz ciasta francuskiego. Przyciąć górny arkusz ciasta około 1/2 cala większy niż dolny arkusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
RolkaRolka
11
Szczotkuj spód górnego arkusza ciasta wodą i ułóż pod dolnym arkuszem ciasta francuskiego, naciskając lekko, aby całkowicie zamknąć rybę i farsz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
FarszFarsz
WodaWoda
RybyRyby
12
Umieść zapieczętowane opakowanie na przygotowanej blasze do pieczenia i pozwól mu ostygnąć przez 10 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Podczas gdy paczka się schładza, rozwałkuj resztki ciasta. Ze skrawków wyciąć płetwy, oko i "usta". Przymocuj wycięcia do schłodzonego opakowania z niewielką ilością wody. Użyj odwróconej łyżeczki, aby wgłębienia w cieście francuskim przypominały łuski ryb, ale nie przekłuwaj ciasta. Schłodzić cały pakiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
WodaWoda
RybyRyby
RolkaRolka
14
Gdy opakowanie schładza się, rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wyjmij rybę z lodówki i umyj opakowanie żółtkami. Zmierz grubość opakowania w jego najgrubszej części.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
RybyRyby
16
Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i piec rybę przez 10 dodatkowych minut na cal zmierzonej grubości. Sprawdź przydatność, wkładając termometr do opakowania, gdy temperatura osiągnie 140 stopni F (70 stopni C) ryba jest gotowa do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to świetny wybór dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio to wino o wielkim charakterze i wszechstronności. Jest to najpopularniejsze wino importowane w Stanach Zjednoczonych. Kolor: jasnożółty Aromat: czysty i intensywny Smak: jest średnio mocny, ma świeży, chrupiący charakter i jędrną strukturę, a także przyjemny posmak Złotego Jabłka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn