Faszerowana papryka z połamanymi klopsikami i ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj nadziewanej papryki z połamanymi klopsikami i ryżem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 542 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.75 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Mieszanka orzo, papryka chile, parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Papryka Faszerowana Ryżem, Papryka Nadziewana Ryżem Jaśminowym, oraz Papryka faszerowana jagnięciną i ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połowę papryki przekrój wzdłuż i usuń nasiona. Doprawić solą i pieprzem, skropić EVOO.
W dużym naczyniu do zapiekania włożyć pokrojoną stronę papryki.
Wytnij X w kadłubie każdego pieprzu i piecz przez 20 minut.
W międzyczasie, w misce do mieszania, zetrzyj pomidory na dużych otworach tarki pudełkowej, odrzucając Skórki. (Powinieneś mieć około 2 filiżanek.) Zetrzeć czosnek, pieprz chile i cebulę do miski i doprawić solą i pieprzem.
Dodać mżawkę EVOO i tymianek.
Rozgrzać masło i 1 łyżkę EVOO w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać orzo i tosty, aż złoty i pachnący.
Dodać połowę sosu pomidorowego i ryż i mieszać przez 1 do 2 protokół.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki, 17 do 18 protokół.
Połącz mieszankę ryżu, klopsiki i 3/4 szklanki Parmigiano-Reggiano. Łyżka nadzienia do papryki i top z pozostałym sosem pomidorowym, pozostały ser i mżawka EVOO.
Piec do ogrzania i topy są rumiane, o 45 protokół.