Fasolka pieczona z syropem klonowym

Fasolka pieczona z syropem klonowym
Fasolka po bretońsku z syropem klonowym wymaga około 7 godzin i 20 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 358 kalorii , 8 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,3 dolara za porcję. 8 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jeśli masz wodę, brązowy cukier, bekon i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Ta ocena jest solidna. Fasolka po bretońsku Smokin' Willy Barbecue , Smoky Baked Beans i The Best Baked Beans są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść fasolę w dużej misce i zalej zimną wodą na 1 cal i przykryj folią. Schłodź w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odcedź i opłucz fasolę, a następnie ponownie odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3
Umieść fasolę w dużym garnku z 2 kwarty wody, cebulą, liściem laurowym i ziarnami pieprzu. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 50 minut lub do miękkości. Dobrym testem jest nabranie kilku fasolek łyżką i dmuchnięcie na nie: jeśli skórka zacznie odchodzić, są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Odcedź fasolę, zachowując płyn po gotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
5
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
W małym rondelku wymieszaj syrop klonowy, brązowy cukier, ketchup, pastę chili, imbir, sól i 1 1/2 szklanki płynu do gotowania, zachowując resztę płynu. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Pasta ChiliPasta Chili
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Przenieś fasolę do średniego garnka Dutch oven lub garnka do fasoli. Wciśnij połowę boczku do fasoli i połóż resztę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
8
Polać fasolę sosem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Przykryj pokrywką i piecz przez 6 do 8 godzin. Sprawdzaj od czasu do czasu; jeśli fasola jest zbyt sucha, dodaj 1/2 szklanki płynu z gotowania. Jeśli chcesz, możesz zdjąć pokrywkę na ostatnie 30 minut, aby zagęścić sos. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn