Fasolka pieczona z syropem klonowym
Fasolka po bretońsku z syropem klonowym wymaga około 7 godzin i 20 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 358 kalorii , 8 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,3 dolara za porcję. 8 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jeśli masz wodę, brązowy cukier, bekon i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Ta ocena jest solidna. Fasolka po bretońsku Smokin' Willy Barbecue , Smoky Baked Beans i The Best Baked Beans są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść fasolę w dużej misce i zalej zimną wodą na 1 cal i przykryj folią. Schłodź w lodówce przez noc.
Odcedź i opłucz fasolę, a następnie ponownie odcedź.
Umieść fasolę w dużym garnku z 2 kwarty wody, cebulą, liściem laurowym i ziarnami pieprzu. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 50 minut lub do miękkości. Dobrym testem jest nabranie kilku fasolek łyżką i dmuchnięcie na nie: jeśli skórka zacznie odchodzić, są gotowe.
Odcedź fasolę, zachowując płyn po gotowaniu.
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni Fahrenheita.
W małym rondelku wymieszaj syrop klonowy, brązowy cukier, ketchup, pastę chili, imbir, sól i 1 1/2 szklanki płynu do gotowania, zachowując resztę płynu. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 6 minut.
Przenieś fasolę do średniego garnka Dutch oven lub garnka do fasoli. Wciśnij połowę boczku do fasoli i połóż resztę na wierzchu.
Polać fasolę sosem klonowym.
Przykryj pokrywką i piecz przez 6 do 8 godzin. Sprawdzaj od czasu do czasu; jeśli fasola jest zbyt sucha, dodaj 1/2 szklanki płynu z gotowania. Jeśli chcesz, możesz zdjąć pokrywkę na ostatnie 30 minut, aby zagęścić sos. Wyrzuć liść laurowy.