Farmhouse ser i kminek Soda chleb Puddings

Farmhouse ser i kminek Soda chleb Puddings
Przepis Farmhouse ser i kminek Soda chleb Puddings może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w mniej więcej 75 godzin. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką jajka, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Chleb Sodowy Kminkowy, Brązowy Chleb Sodowy Z Porzeczkami I Kminkiem, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać maślankę i masło. Mieszaj, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone, ale nadal grudkowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
CiastoCiasto
4
Ciasto przełożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i obrócić do obsypania mąką. Delikatnie zagnieść mąką około 8 razy, aby uzyskać miękkie, ale nieco mniej lepkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Formować w kopulasty 6-calowy okrągły i umieścić na nieczystej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Wytnij 1/2 cala głębokości "X" w poprzek góry każdego bochenka ostrym nożem. Za pomocą małego Sitka odpylić 1 łyżkę dodatkowej mąki na bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
SitoSito
7
Piec w środku piekarnika, aż złoty kolor i dno brzmi puste po naciśnięciu, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieść bochenek do stojaka i ostudzić całkowicie.
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło ramekins lub naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój tyle chleba na 1-calową kostkę, aby odmierzyć 3 3/4 szklanki (około połowy bochenka; rezerwy pozostałego chleba do innego użycia.) Podzielić chleb na ramekiny (lub rozłożyć w większym naczyniu do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Ubij razem jajka, mleko, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wymieszać z serem i łyżką chleba w ramekinach lub naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
ChlebChleb
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Odstawić na 10 minut.
5
Umieść ramekiny lub naczynie do pieczenia w większej patelni do pieczenia i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dojść do połowy boków ramekinów lub naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Piec, aż tylko zestaw i nóż włożony w centrum wychodzi czysty, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Transfer ramekins lub danie z gorącej kąpieli wodnej do stojaka i ostudzić 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn