Farmhouse ser i kminek Soda chleb Puddings
Przepis Farmhouse ser i kminek Soda chleb Puddings może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w mniej więcej 75 godzin. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką jajka, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Chleb Sodowy Kminkowy, Brązowy Chleb Sodowy Z Porzeczkami I Kminkiem, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
W dużej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, sól i kminek.
Dodać maślankę i masło. Mieszaj, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone, ale nadal grudkowate.
Ciasto przełożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i obrócić do obsypania mąką. Delikatnie zagnieść mąką około 8 razy, aby uzyskać miękkie, ale nieco mniej lepkie ciasto.
Formować w kopulasty 6-calowy okrągły i umieścić na nieczystej blasze do pieczenia.
Wytnij 1/2 cala głębokości "X" w poprzek góry każdego bochenka ostrym nożem. Za pomocą małego Sitka odpylić 1 łyżkę dodatkowej mąki na bochenek.
Piec w środku piekarnika, aż złoty kolor i dno brzmi puste po naciśnięciu, 35 do 40 minut.
Przenieść bochenek do stojaka i ostudzić całkowicie.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło ramekins lub naczynia do pieczenia.
Pokrój tyle chleba na 1-calową kostkę, aby odmierzyć 3 3/4 szklanki (około połowy bochenka; rezerwy pozostałego chleba do innego użycia.) Podzielić chleb na ramekiny (lub rozłożyć w większym naczyniu do pieczenia).
Ubij razem jajka, mleko, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wymieszać z serem i łyżką chleba w ramekinach lub naczyniu do pieczenia.
Umieść ramekiny lub naczynie do pieczenia w większej patelni do pieczenia i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dojść do połowy boków ramekinów lub naczynia.
Piec, aż tylko zestaw i nóż włożony w centrum wychodzi czysty, o 35 protokół.
Transfer ramekins lub danie z gorącej kąpieli wodnej do stojaka i ostudzić 20 minut przed podaniem.