Endywia duszona z ginem i sokiem pomarańczowym
Gin-z-sokiem-pomarańczowym-duszona endywia jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać miód, szalotki, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Endywia duszona z ginem i sokiem pomarańczowym, Kaczka wietnamska duszona w soku pomarańczowym, oraz Fasolka szparagowa i rzodkiewka duszone w soku pomarańczowym.
Instrukcje
W każdej z 2 dużych patelni podgrzej 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dodaj połówki endywii, ściąć boki w dół, i gotować na umiarkowanym ogniu, aż bogato rumiane, o 5 protokół. Powoli wlać 1/4 szklanki ginu do każdej patelni i gotować, aż zostanie zmniejszona o połowę. Włączyć endywii nad, doprawić solą i świeżo zmielony czarny pieprz i dodać 1/2 szklanki soku pomarańczowego do każdej patelni. Przykryć i gotować na małym ogniu, obracając raz, aż endywia będą miękkie, o 15 protokół.
Duszone cykorie przełożyć na ciepły talerz, pokroić boki w górę.
Wlać płyn z jednej patelni do drugiej.
Dodać masło i miód i gotować na dużym ogniu, aż syropy, o 4 protokół. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Polać endywią sosem i udekorować pokrojonymi szalotkami i prażonymi pestkami dyni.
Endywii skropić octem balsamicznym i podawać.