Enchiladas z wołowiną czosnkową może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 5 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 32 g tłuszczu i łącznie 579 kalorii . Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pod ręką pomidory z puszki, bulion wołowy, sos pomidorowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47% , to danie jest solidne. Enchilada z wołowiną czosnkową , enchilada z wołowiną czosnkową i enchilada z wołowiną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż wołowina przestanie być różowa, rozbijając ją na kawałki; odpływ. Wymieszaj mąkę i przyprawy. Wymieszaj pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić pod przykryciem 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Rozgrzej piekarnik do 350°. W rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Dodaj czosnek; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do miękkości. Mieszaj mąkę, aż się wymiesza; stopniowo dolewać bulionu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Wymieszaj sos pomidorowy i przyprawy; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wlać 1-1/2 szklanki sosu do nienatłuszczonej formy o wymiarach 13x9 cali. naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
5
Umieść około 1/4 szklanki mieszanki wołowej poza środkiem na każdej tortilli; posyp 1-2 łyżkami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Zwinąć i położyć na sosie, łączeniem do dołu. Polać pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Piec pod przykryciem 30-35 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
9
Piec bez przykrycia 10-15 minut dłużej lub do momentu roztopienia się sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można łączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Clos Pegase Mitsuko's Vineyard Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Winnica Clos Pegase Mitsuko Pinot Noir
Pinot Noir 2012 ma głębokie, kuszące aromaty czerwonych i czarnych wiśni oraz jagód olallieberry akcentowane suszonymi borowkami, herbatą pu-erh, słodkimi przyprawami i nutami kadzidła kościelnego. Wino jest jedwabiste i gładkie w ustach, równoważąc mięsistość z doskonałą kwasowością i bogatym odczuciem w ustach.