Enchiladas z kurczakiem i ryżem
Przepis Kurczak i ryż Enchiladas jest gotowy w około 54 minuty i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mielony kminek, oliwę z oliwek, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Enchiladas z kurczakiem i ryżem, Enchiladas z kurczaka z zielonym sosem i ryżem długoziarnistym, oraz Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać grzyby i cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Połącz sos enchilada, sok pomidorowy i mieszankę grzybów. Łyżka 1/4 szklanki mieszanki grzybowej na dnie naczynia do pieczenia 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania.
Połącz ryż, kurczaka, a następnie 6 składników w dużej misce. Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki kurczaka w środku 1 tortilla; zwinąć szczelnie i umieścić, szew w dół, w naczyniu do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami i mieszaniną kurczaka.
Łyżka pozostałej mieszaniny grzybów na szczycie enchiladas. Przykryć i piec w 375 przez 25 minut. Posypać serem Cheddar.
Piec dodatkowe 4 minuty lub aż ser topi.
Odstawić 5 minut. Każdą enchiladę wymieszać z 1 łyżką kwaśnej śmietany.