Ekwadorskie Serowe Placki Ziemniaczane (Llapingachos)
Ekwadorski serowy placek ziemniaczany (Llapingachos) jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 40 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 30 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziemniaków, ser mozzarella, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj EKWADORSKIE PASZTECIKI Z SEREM I ZIEMNIAKAMI, Ekwadorska Zupa Ziemniaczana, oraz Ekwadorski Humitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać ziemniaki i sól. Gotować 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie; odcedzić.
Umieścić w dużej misce; zacieru, aż będzie gładka.
Podgrzać 2 Łyżki. oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i 1 łyżeczkę. papryki; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka. Wymieszać z puree ziemniaczanym; ostudzić. Wymieszać z serem. Kształt równomiernie do 6 (1-cal grubości) pasztecików.
Wymieszać pozostałe 2 łyżki. olej i 1 łyżeczka. papryka do dobrze wymieszane.
Podgrzej dużą patelnię nonstick, patelnię lub żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Posmaruj trochę mieszaniny oleju na dnie patelni.
Dodać paszteciki; gotować 3 minuty lub aż dno jest chrupiące i złocisty brązowy.
Szczotkuj wierzchy pasztecików pozostałą mieszaniną oleju; Odwróć. Gotować dodatkowe 3 protokół lub do chrupiące i złocisty brązowy po obu stronach.
Podawać każdy patty zwieńczona 2 łyżki. z sosem orzechowym.