Egzotyczna sałatka z awokado

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, egzotyczna sałatka z awokado może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ta przystawka ma 351 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 131 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pestek dyni, pół opakowania mięty, rukoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Egzotyczna Sałatka Owocowa, Egzotyczna Sałatka Z Kurczakiem, oraz Egzotyczna Sałatka Z Kurczakiem.
Instrukcje
Podsmaż pestki dyni na patelni przez kilka minut, podrzucając je i obracając, aż będą wyglądały na upieczone. Wyjmij je z patelni i pozwól im wystygnąć. Papaje obrać, pokroić na pół wzdłuż i zebrać nasiona.
Miąższ pokroić w długie, cienkie plasterki. Awokado podzielić na połowę i usunąć kamienie, następnie odkleić skórę i pokroić miąższ wzdłuż na cienkie plasterki.
Do dużej miski włóż papaje, awokado, pestki dyni i rukolę. Posiekać około 1 łyżki liści mięty i odstawić. Wybierz pozostałe liście z łodyg i rozdrzyj je do miski.
Wymieszaj sok z limonki i oliwę z oliwek z resztą posiekanej mięty, aby uzyskać dressing, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zalać sałatkę i delikatnie wymieszać wszystkie składniki razem z rękami. Smak i dodać więcej soli i pieprzu, jeśli uważasz, że to potrzebuje, a następnie przenieść do półmiska.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.